Sample Questions for IBPS Specialist Law Officer: General Awareness

1
164

Sample Questions  for IBPS Specialist Law Officer: General Awareness 

1. The
currency of Israel is _________.
(A)  Euro     
(B)  Shekel     
(C)  Forint     
(D)  Krone     
(E)  Rupee    
2. Which
among the following accounts fetch the highest rate of interest?
(A)  Saving
Deposits    
(B)  Recurring
deposit    
(C)  Fixed
Deposit    
(D)  Current
account deposit   
 (E) Both
A and D
3.
Ultimate controller of bank Deposits is?
(A)  RBI    
(B)  Finance
Secretary    
(C)  Ministry
of Finance    
(D)  Controller
of Deposits
(E) SEBI   
4.Mukesh
Ambani led-Reliance Industries Limited (RIL) announced selling 49%
stake in its iconic textile brand ‘Vimal’ to which Chinese textile company?
(A)  Bosideng    
(B)  Metersbonwe    
(C)  Shandong
Ruyi    
(D)  Youngor    
(E)  None
of these   
5.Delhi
High Court in an interim order on 11 December 2014 has restrained which Chinese
mobile company from importing and selling its mobile phones in India
due to charges of patent infringement?
(A)  Lenovo    
(B)  Huawei   
(C)  Xiaomi   
(D)  Ericsson    
(E)  None
of these   
6. First
‘World Diamond Conference’ was recently held at?
(A)  Moscow    
(B)  New
Delhi    
(C)  Tokyo    
(D)  Phnom
Penh    
(E)  None
of these   
7.
YouTube on 11 December 2014 added an option to watch videos even when users are
offline through its mobile application. YouTube is owned by?
(A)  Google    
(B)  Microsoft    
(C)  IBM    
(D)  Yahoo    
(E)  None
of these   
8.Madan
Mitra who was arrested for his role in the Saradha scam by CBI on 12 December
2014 is the transport minister of which state?
(A)  Kerala    
(B)  Haryana    
(C)  West
Bengal    
(D)  Jharkhand    
(E)  
Bihar   
9.
Tata’s Vistara airline has started domestic flight operation in India
on 9 January 2015 after first flight took off from Delhi to Mumbai. Vistara
airline is a joint venture of Tata Sons and?
(A)  Singapore Airlines    
(B)  Malaysian
Airlines    
(C)  Indonesian
Airlines    
(D)  Air
India    
(E)  None
of these   
10.
Prime Minister Narendra Modi has launched _________ which is an Aadhar-based
Digital Life Certificate for pensioners to benefit over a crore pensioners.
(A)  Jeevan
Parmatma   
(B)  Jeevan
Pramaan    
(C)  Jeevan
Mulya    
(D)  Jeevan
Sahyog    
(E)  Jeevan
Kailash   
           
           
                   
                          
Answers
1.
(B) 2. (C) 3. (A) 4. (C) 5. (C) 6.
(B) 7. (A) 8. (C) 9. (A) 10. (B)
  • Mukesh Sekhawat

    thanks