Questions Asked in SSC CGL 2016 Exam on 6 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016 Exam on 6 September 2016

Dear Mockbankers, The Tenth day of the SSC CGL Tier I exam is over. The level of the paper was somewhat easy. In this post we are sharing Questions Asked in SSC CGL 2016 Exam on 6 September 2016.

CLICK HERE : All Questions Asked in SSC CGL 2016 Tier 1 Exam

Here are some of the Questions asked in today’s exam.

SSC CGL Result 2016? Expected Date of Tier 1 Result Declaration


Questions Asked in SSC CGL 2016 Exam on 6 September 2016

1. Amendment of constitution as per which article? Ans. Article 368

2. Aids virus destroy which blood cells?

3. Vice chairman of NITI Aayog? Ans. Arvind Panagariya

4. The last king of Tughlak dynasty? Ans. Nasiruddin Mahmud

5. Absolute zero temperature? Ans. Zero Kelvin

6. Deepika kumari related to which field? Ans. Archery

7. Redcliff line between? Ans. India and Pakistan

8. Silver coin in India is started by? Ans. Iltutmish(Slave Dynasty)

9. Earthquake prone area in India among some plains?

10. Effect of devaluation on exports and imports?

11. Liquid allotrope of non-metal?

Aftenoon Shift

  1. Who was the first governor of free India – C. Rajagopalachari
  2. Which of the following has the least  frequency? – Visible rays
  3. Gandhiji’s first satyagraha started at – Champaran
  4. Which state has least literacy rate? – Bihar (63.82%)
  5. Davis cup is related to which sport? – Tennis
  6. Which one of the following books was written by Kautilya – Arthshastra
  7. The UDP protocol is – Connectionless protocol
  8. The Northern coast of the West coast is called – Konkan
  9. Which national park is famous for Rhinos? – Kaziranga
  10. Highest source of energy in India is – Thermal power
  11. ‘Fat tax’ has been initiated in which state? – Kerala
  12. Shortest day in India – December 21
  13. If an egg is put in salty water, what will happen? – The egg will break due to osmosis
  14. Which of the following is related to anaerobic bacterial decomposition – Fermentation

Evening Shift

  1. Where is the Brihadeeswarar Temple located?  – Thanjavur, Tamil Nadu
  2. Blood group was discovered by – Karl Landsteiner
  3. Left-hand thumb rule for – Magnetic field generated due to induced current
  4. What is repo rate? –At which RBI lends money to commercial banks
  5. Uber cup related to which sports – Badminton
  6. Who gave the slogan inquilab zindabad? – Hasrat Mohani
  7. Who controls the Lok Sabha? – Speaker
  8. Which is the busiest port in India? – Jawaharlal Nehru Port
  9. Human Development Index is published by – UNDP
  10. BRICS new development Headquarter is – Shanghai, China
  11. Iron is extracted from its ore by the process of – Smelting of Iron (Blast Furnace)
  12. What is magnetic meridian? – Imaginary line connecting North and South pole
  13. Secular word is added to constitution by which amendment-42nd
  14. Separate electorate for Muslim was provided by which act? – Indian Councils Act 1909
  15. Roll is related to which sport? – Hockey
  16. The word ‘secular’ was added to the constitution by which amendment? – 42nd Amendment

More Questions will be uploaded soon

 Click here to Give Free SSC CGL Tier 1 All India Rehearsal Test

We will be update this article about Questions Asked in SSC CGL 2016 Exam on 4 September 2016 soon with more Questions, So kindly bookmark (Control+d) this page, so that, you can open its anytime.

SSC CGL Tier 1 Exam 2016 Cancelled???

Questions Asked in RBI Grade B Exam 2016 Phase 1 along with Answers

  • balu

    Liquid allotrope of non-metal?

    answer : bromium (Br-35)

  • balu

    2. Aids virus destroy which blood cells? Ans. White blood cell

    they kept ans is wbc.. but i hope and confident that
    answer is t-cells… for clarif google it.. t-cell is correct ….

    pls conclude the answer anyone

    • Kaushal

      Actually t cell real nanme is T lymphocytes that developed in childood and T lymphocytes is one kind of wbc…..

  • Raj

    White blood cells was not in options.

    • vandana

      it was RBC

  • raj9

    evening shift ques&ans(1) bio gas —-sludge (2)largest coral reef—- Australia (3)nationalization of banks– 1969(4) A location where bees are kept is called —-an apiary or “bee yard”.