Important General Awareness Questions for RRB NTPC & RRC Group D Exam – Day 25

Important General Awareness Questions for RRB NTPC & RRC Group D Exam – Day 25

Are you looking for General Awareness for RRB NTPC exam, or for RRB RRB Group D Rcam & upcoming SSC exams? If yes, you are in the right place. Mockbank has started a new series of important General Awareness Question which will be helpful for SSC CHSL, CGL, Stenographer, RRC Group D,& Railway NTPC Exams 2019-20.

In this SSC & Railways General Awareness Question Series, we will provide you with Daily General Awareness Question PDF. You can download the PDF of the current affair for Railway exams 2020 in English from the link given below.

Direct Link to Download Day 25 GA Question for Railway exam

1. Small farmers in the country have been defined as those farmers having land holdings of:
Ans. 1 to 2 hectare

2. The ‘Last Supper’ a famous Renaissance Painting was a master piece of:
Ans. Leonardo-da-Vinci

3. Varahamihira was:
Ans. An Ancient Astronomer

4. Talking to one’s own self:
Ans. Soliloquy

5. Rift Valley is formed:
Ans. Between two faults

6. Lake formed by Aswan Dam in Africa:
Ans. Nasser

7. How many judges are there in Supreme court?
Ans. 31

8. During the reign of Bindusara there was unrest at:
Ans. Takshasila

9. The Crimean War in 1854-56 was fought between:
Ans. Russia and Turkey

10. Resin is a product of:
Ans. Coniferous trees

11. Water of coconut is:
Ans. Degenerated liquid endo-sperm

12. Bulbils takes part in:
Ans. Vegetative reproduction

13. Fish is a first class protein as it contains:
Ans. All essential fatty acids

14. Stem is usually:
Ans. Positively phototropic

15. The word ‘insolation’ means:
Ans. Incoming solar radiation

16. ‘Terra rossa’ is a Latin word which means:
Ans. Red terrain

17. Widening of a river valley takes place due to:
Ans. Lateral erosion

18. An instrument used to measure the density of milk is:
Ans. Lactometer

19. While ascending a hill, the driver of the vehicle keeps the gear ratio:
Ans. Equal to 1

20. The process of combining strings is known as:
Ans. Concatenation

21. Which component is mainly responsible for doing calculations in computer?
Ans. Arithmetic logic unit

22. Bacterial cells do not have:
Ans. Mitochondria

23. Hydrochloric acid is also known as:
Ans. Muriatic acid

24. Kanchenjunga National Park is located at:
Ans. Sikkim

25. Biosphere Reserve of India Nanda Devi (UNESCO) is located in the State of:
Ans. Uttarakhand

26. Environment related important International Agreement I Conference-Convention on Biological Diversity took place in 2012 at:
Ans. Hyderabad

27. In a desert region, soil erosion can be checked by:
Ans. Tree plantation/ Afforestation

28. The first oil refinery in India was set up at:
Ans. Digboi

29. The inert gas used as beacon light is:
Ans. Neon

30. The chemical name of baking soda is:
Ans. Sodium bicarbonate

Direct Link to Update Current Affairs Questions on Daily Basis

Conclusion

That is all on Day 1 of 30 Important Questions asked in Railway RRB Group D Exams. We hope you liked the questions given above and found them as a useful addition to your  Exam preparation knowledge for Railway RRB NTPC Exam, RRB Group D Exams, RRB ALP Exams and SSC CGL Exam. Day 26 would be updated in next day and all the best.