Important General Awareness Questions for RRB NTPC & RRC Group D Exam - Day 17

Important General Awareness Questions for RRB NTPC & RRC Group D Exam – Day 17

Are you looking for General Awareness for RRB NTPC exam, or for RRB RRB Group D Rcam & upcoming SSC exams? If yes, you are in the right place. Mockbank has started a new series of important General Awareness Question which will be helpful for SSC CHSL, CGL, Stenographer, RRC Group D,& Railway NTPC Exams 2019-20.

In this SSC & Railways General Awareness Question Series, we will provide you with Daily General Awareness Question PDF. You can download the PDF of the current affair for Railway exams 2020 in English from the link given below.

Direct Link to Download Day 17 GA Question for Railway exam

1. National Institute of Animal Health is located at _____.
Ans. Baghpat

2. ‘Shalimar Bagh’ garden is located at _____.
Ans. Srinagar

3. Long intestine is found in _____ animals.
Ans. Herbivore

4. Who won the men’s singles in the 2017 French Super Series badminton tournament ?
Ans. Kidambi Srikanth

5. Which country did the Indian women’s hockey team defeat (5-4 goals in penalty shoot out) to win the 2017 Asia Cup hockey title in the final match held at Kakamigahara in Japan?
Ans. China

6. Annamayya was a poet/singer of medieval times belonged to which present Indian state?
Ans. Andhra Pradesh

7. In which Indian city was the G-20 Leaders Economic Summit held in March, 2017 ?
Ans. Varanasi

8. Which A1-Category Railway Station’ came first in the 2018 Station Cleanliness Report released by the Railway Ministry?
Ans. Marwar

9. _________ determines the speed of sound in a medium.
Ans. Properties of the medium

10. Which of the following titles did Manushi Chhillar win?
Ans. Miss World 2017

11. The term ’Gambit’ is associated with which game?
Ans. Chess

12. Subhash Chandra Bose went to which among the following countries for garnering the support for the Indian National Army ?
Ans. Japan

13. Who built Rajgir – the capital city of Magadha empire ?
Ans. Bimbisara

14. Kakarapar irrigation project is on which river ?
Ans. Tapti

15. What was the Rigveda time name of city of Kabul ?
Ans. Kubha

16. The largest exporter of wood pulp is _____.
Ans. Canada

17. The book, ”Discovery of India”, was written by ______
Ans. Pandit Nehru

18. Which Veda is a collection of melodies?
Ans. Samaveda

19. Ethyl Alcohol is also called _______
Ans. Spirit

20. The velocity of wind is recorded by ________
Ans. Anemometer

21. Wankhede stadium is situated at _____.
Ans. Mumbai

22. Geet Sethi is associated with which game?
Ans. Billiards

23. What is Gulf stream?
Ans. A warm current in the Atlantic Ocean

24. Where is shore based Steel plant located?
Ans. Vishakhapatnam

Download Free Banking Handbook

25. Pirpanjal Range is in which state?
Ans. Jammu and Kashmir

26. The animal who can consume more salt among the following is _____
Ans. Camel

27. Who was the Governor general at the time when Rajaji Formula was presented?
Ans. Lord Wavell

28. Kiev is the capital of which country?
Ans. Ukraine

29. In Maharashtra, wind energy plant is erected at which of the following places?
Ans. Satara

30. Sachin Tendulkar is related to which sport?
Ans. Cricket

Direct Link to Update Current Affairs Questions on Daily Basis

Conclusion

That is all on Day 1 of 30 Important Questions asked in Railway RRB Group D Exams. We hope you liked the questions given above and found them as a useful addition to your  Exam preparation knowledge for Railway RRB NTPC Exam, RRB Group D Exams, RRB ALP Exams and SSC CGL Exam. Day 18 would be updated in next day and all the best.