IBPS Specialist Marketing Officer (Scale -I) Questions and Answers

IBPS SO Marketing Officer SCALE I
Here are today’s 10 questions daily for IBPS Specialist officers exam. Have a look at the questions, Check their solutions at the bottom and comment your queries below

Today’s IBPS Specialist : Marketing Officer (Scale -I)

1.Focus of Marketing activity is always on __

(1) Consumer’s need

(2) Producer’s need
(3) Government need
(4) Taxable need
Answer: Consumer’s need
2. Which of the following is not a service offered by retailers?

(1)  Limited service   
(2)  Self service   
(3)  Quality service   
(4)  Full service  
(5)  Quantity service 
Answer:  Quality Service
3.Marketing research explores the possibility of selling a ___ product into a market.

(1)  New   
(2)  Old   
(3)  Traditional   
(4)  Searched   
(5)  FMCG   
Answer: FMCG
4. Acts related to Trade mark came into existence in
(1) 1958
(2) 1959
(3) 1962
(4) 1970
(5) 1990
Answer:  1958
5.Taxes levied by a nation on goods bought outside its borders and brought in are called

(1) import duties
(2) export duties
(3) export tariffs
(4) import tariffs
Answer: Import Tarrifs
6.Indirect marketing is the same as ______
(1) On site selling
(2) Using a smart-phone
(3) Viral-marketing
(4) Advertisements
(5) Online marketing
Answer: Online Marketing
7.”Deciding what is to be done in future” is called –

(1) Planning
(2) Plan
(3) Plane
(4) Plain
(5) Please

Answer: Planning

8 All the merchant middlemen who purchase and sell in large quantities are called –

(1) Wholesaler
(2) Retailers
(3) Businessman
(4) Merchant
(5) Middlemen
 Answer: Wholesaler
Implementation of Marketing program is more important than –

(1)  Preparation of marketing programme  
(2)  Removal of marketing programme   
(3)  Subdivision of marketing programme   
(4)  Addition of marketing      
Answer: Preparation of marketing programme
10.Low response rate is a problem associated with which contact method?
(1) Personal interview
(2) Telephone
(3) Online surveys  
(4)  Mail   
(5)  All of these
Answer: Online Surveys have the lowest response rates.
Share these IBPS Specialist Marketing officer  questions with everyone you know and improve their chances of getting selected for IBPS Specialist Marketing Officer (Scale -I) exam. Checkout Mock Tests for IBPS Specialist Marketing officer Scale I exam
  • rohit

    Its great process for prepration thanks alot

    • Vaibhav

      Thanks Rohit. We are glad you liked it.