IBPS Specialist IT Officer (Scale -I) Questions & Answers

11
4842
Here are today’s 10 questions daily for IBPS Specialist officers exam. Have a look at the questions, Check their solutions at the bottom and comment your queries below

Today’s IBPS Specialist : IT Officer (Scale -I)

1.Users can configure ……. to the port level and use the remainder of the IP address for other translations.

(1) Dynamic address translations
(2) Static address translations
(3) NAT
(4) Dynamic NAT
Answer: Static address translations
2.Which is the correct statement regarding debit/smart card?

(1) Banks are generally extending this facility to saving account with liquidity features
(2) These cards facility are not extended to cash and loan account
(3) Both 1 and 2
(4) Debit card can be issued to PMRY beneficiaries
Answer:  Both 1 and 2
3.The basic logic operation is-

(1) AND
(2) NOR
(3) NAND
(4) XOR

Answer: AND

4Which can not assure data accuracy in an application?

(1) Control total
(2) Limit and reasonableness test
(3) Echo checking
(4) All of these

Answer:  Echo checking

5.Once object oriented programming has been accomplished, unit testing is applied for each class. class tests include-

(1) Fault-based testing
(2) Random testing
(3) Partition testing
(4) All of the above

Answer: All of the above

6.In Garner V. Murray the deficiency of the insolvent partners in borne by other partner in the
1 profit sharing ratio
2 ratio of their capitals
3 equal share by each
4 all of these
7.Which of these is a must for understanding the organisation’s business risks associated with. Using router

(1) Network Architecture
(2) Network traffic management
(3) Network security
(4) All of the above

Answer: Network Security

8.The XYZ bank has all cisco routers connected in the network. A host connects to a router through tel-net connection. Which command will the administrator Robert uses to print the messages or the console part:

(1) Terminal monitor
(2) Terminal print
(3) Console print
(4) Console monitor
Answer: Terminal Monitor
9.Which virus creates bad sectors on hard disk? 

(1) Trojan’s
(2) System infectors
(3) Boot infectors
(4) Stealth viruses

Answer: Boot Infectors.

10.The area ID is a …… bit digit number that uses dotted decimal notation of the IP address
1)  8   
(2)  16   
(3)  32   
(4)  64 
Answer: 32
Share these Specialist IT officer  questions with everyone you know and improve their chances of getting selected for IBPS Specialist IT Officer (Scale -I) exam. Checkout Mock Tests for IBPS Specialist IT officer Scale I exam
  • Pingback: IBPS SO IT Officer Scale I Eligibility, Pattern, Syllabus and Preparation Tips()

  • akshita

    Wt is the level of the IT section in so

    • Vaibhav

      This being a professional test, the level of questions in IT section will be moderate to high with only a few questions falling in easy category. We will post them soon.

      • Chaitanya Kumar

        Here are today’s 10 questions daily for IBPS Specialist officers exam. Have a look at the questions, Check their solutions at the bottom and comment your queries below

        As you mentioned Im daily looking for other posts… Can you please suggest me where to see…

        • Vaibhav

          Chaitanya we will do it today. Please keep following mockbank.com/bulletin

  • Pavanesh

    sir how to prepare it section

    • Vaibhav

      Read the books mentioned and then attempt mock tests.

  • Chaitali

    What is level of Quant, English and reasoning in ibps so

    • Vaibhav

      Same as IBPS PO or SBI PO

  • YASH

    y questions related debit n credit card in IT section????

  • job aspirant

    ??