Current Affairs Questions 27 October 2020

Current Affairs Questions – 27 October 2020 provided to you by MockBank have all the relevant questions for the Current Awareness or General Knowledge section of IBPS Bank PO, IBPS Clerical, IAS, UPSC, CDS, Railways, NDA, State PCS, MBA, CLAT, and all other similar competitive examinations.

Daily Current Affairs Questions 27 October 2020

Q. 1. Who has launched the ‘e-Dharti Geo Portal’ to integrate legacy drawings such as maps and lease plans in the management information system and make its geographic information system (GIS)-enabled?
Ans. Hardeep Singh Puri

Q. 2. Which company has topped the list of ‘World’s Best Employer 2020′ published by Forbes’?
Ans. Samsung Electronics

Q. 3. Who has been elected as the President of Seychelles?
Ans. Wavel Ramkalawan

Q. 4. World Day for Audiovisual Heritage is observed globally on 27 October every year. What is the theme for this year?
Ans. Your Window to the World

Q. 5. Which bank has shut down his operations in Sri Lanka after getting approval from the Sri Lankan monetary authority?
Ans. ICICI Bank

Q. 6. 59th raising day of Indo Tibetan Border Police (ITBP) has been observed on which day?
Ans. 24th October

Q. 7. Recently the government of which country has decided that no service will be provided to people who don’t wear a mask?
Ans. Bangladesh

Q. 8. Who is the author of a book titled “The Fixer”?
Ans. Suman Dubey

Q. 9. Mahesh Kanodia passed away recently. He was related to which field?
Ans. Singer

Q. 10. SBI Card has launched a contactless multi-purpose card in partnership with which metro that can function as a credit card as well as a metro smart card?
Ans. Delhi Metro

Direct Link to Update Current Affairs Questions on Daily Basis

More Current Affairs Question

Daily Current Affairs Questions – 25 October 2020 CLICK HERE TO APPLY
Daily Current Affairs Questions – 24 October 2020 CLICK HERE TO APPLY
Daily Current Affairs Questions – 23 October 2020 CLICK HERE TO APPLY